Wrocławska wielokulturowość ujawnia swoje kolejne oblicze – restauracja MOSAIQ wprowadza do swojej karty jesienne menu.
Zmiana menu związana jest z wprowadzeniem do dań produktów sezonowych m.in. grzybów, jarmużu, buraków czy skorzonery, odpowiadając na życzenia klientów restauracji – osób wielu narodów i kultur, którzy mieszkają lub odwiedzają stolicę Dolnego Śląska.
Wśród starterów smakowicie zapowiada się sashimi z błękitnego tuńczyka oraz nowy sposób serwowania przegrzebek w sosie z zielonego curry. Rozgrzewająca consome z suszonych pomidorów ze świeżą bazylią to jedna z propozycji zup.
Klientów MOSAIQ zapraszamy do skosztowania również dań rybnych – w naszej ofercie znajduje się m.in. płaszczka oraz żabienica. Łosoś przyrządzany w niskiej temperaturze gwarantuje, że ryba ma delikatny smak i zachowany kolor – mówią właścicielka restauracji MOSAIQ Dagmara Krzeczkowska i szef kuchni Rafał Borys.
Danie główne to przede wszystkim wprowadzona na stałe pieczona kaczka oraz grillowany kurczak kukurydziany. Nie zawiodą się także wegetarianie oraz osoby przebywające na diecie – w menu MOSAIQ pojawi się więcej rodzajów sałat. Słodkim zwieńczeniem wizyty w MOSAIQ może być tarte tartin z gruszek lub czekoladowe moelleux.
Restauracja MOSAIQ zaprasza do skosztowania jesiennego menu od 1 października. Podążając za wielokulturowym charakterem miasta MOSAIQ przygotowuje ofertę bożonarodzeniową, w której przewiduje potrawy wigilijne kuchni polskiej, amerykańskiej, brytyjskiej i niemieckiej.